Eddy Burgman

Eddy Burgman - Drums


"Als het einde maar klopt en als er paniek is bij maat 56 beginnen."

Eddy heeft het ouderwetse drum vak geleerd bij Aren van der Stad die furore heeft gemaakt met de snip en snap revue en veel tv werk heeft verricht bij de NCRV.

Eddy is een zeer ervaren drummer, hij heeft een aantal jaar als allround professioneel slagwerker gewerkt, veel studiosessies gedaan en in die hoedanigheid in allerlei bands en orkesten gespeeld. Doordat hij veel verschillende projecten heeft gedaan heeft hij in diverse theaters en (pop)tempels gespeeld; van Paradiso tot 5x Carré,(kindertheater)de krakeling, stadsschouwburg Amsterdam, hoofd podium Vondelpark en hij heeft 3 jaar voor stichting JAM gespeeld.

Daarnaast zat hij als slagwerker bij militaire orkesten en trad daarmee ook regelmatig op in het buitenland. Zo heeft hij in Engeland jaar 1988 (aan de toen) grootste militaire muziekshow ter wereld “The Royal Tourment in Earls Court” meegedaan in London. Een maand lang twee shows per dag voor in totaal 450.000 mensen en op de BBC met 11 miljoen kijkers. Daarnaast heeft Eddy regelmatig in België, Duitsland en Frankrijk gespeeld. Kortom, hij drumt al meer dan 25 jaar ... en met nog een pauze van 10 jaar tussendoor.

Foto: Danique Bouw