Johnson Gabriel

Johnson Het zangtalent van het Britse model Johnson werd, na zijn verhuizing naar Nederland, per toeval ontdekt door een boekingsagent en niet lang daarna trad hij op tijdens modeshows. Hij werd het derde lid van het dancetrio 'De Foetsies' en behaalde met de Nederlandse versie van The Fugees 'Killing me softly', genaamd 'Hij maakte mij gek (met z'n ..), de derde plaats in de Nederlandse hitlijsten. Hij sloot zich aan bij de 'Gordon Gospel Theatre Tour' (NCRV) en deed veel tv-optredens, onder andere bij de 'Sterrenplayback Show', 'Het gevoel van..', 'Foster Parents Plan' en de 'Anita Meyer Millennium Tour'.

Johnson kreeg de hoofdrol in de theaterproductie 'Het Jazztijdperk', welke 2,5 jaar heeft gedraaid. In de jaren erna ontwikkelde hij, naast zijn rol als frontman van de pop/rock festivalband 'US', ook zijn talent als songwriter. Dit leidde uiteindelijk tot een finaleplaats van het Nationaal Songfestival 2003 met de groep 'Man Go Nuts'.

In de jaren '90' richtte hij 'Concert Building Dance Events' op en managede 'Blue Denim', een zang/dansgroep voor 'The Jeans', en was verantwoordelijk voor de coaching en choreografie van Birgit Schuurman, Robert Leroy en Kim Lian.

In 2005 lanceerde hij zijn eerste solo single 'Push the feeling on', een remix van de Britse housegroep 'The Night Crawlers'. Na backing-vocals te hebben gedaan bij onder andere Lionel Ritchie, Enrique Iglesias en Phil Collins, heeft hij nu de iconische rol overgenomen van Bobby Farrell in BoneyM en staat de release van zijn eerste solo album gepland in de herfst van 2012.